< Zpět na stránku novin
foto: Euroinstitut

Školní zamyšlení

 

Studenti Střední školy Euroinstitut, odborného učiliště a praktické školy se opět sešli, aby zahájili výuku v novém školním roce.

Protože se někteří celé prázdniny neviděli, zahájili první vyučování besedou a ukázkami fotografií, které si přivezli z prázdninových cest. Několik žáků cestovalo v zahraničí, ale většina studentů putovala po České republice.

Naše země je krásná a míst, kde se cítíme dobře a kde se nám líbí, je opravdu hodně. Ať se jednalo o výlety s poznáváním hradů, zámků a nebo to byly odpočinkové pobyty u vody, vždy se každému líbily.

Z vyprávění mezi spolužáky vznikl nápad, vytvořit projekt o naší zemi. Na velký arch papíru jsme nakreslili mapu České republiky a do ní vyznačili místa, která jsme navštívili. Každý, kdo se zapojil, si vyznačil místo, které navštívil, svou barvou. Pod mapu jsme si pak nalepili obrázky, fotografie a pohledy hradů, zámků, měst.

Hodně zážitků jsme zažili při návštěvě Prahy. Někteří z nás v Praze ještě nebyli, proto byli z procházek Prahou nadšeni. Prohlédli jsme si Pražský hrad, Karlův most, Zlatou uličku, Kampu a prošli jsme se po Václavském a Staroměstském náměstí. Velmi se nám líbil Staroměstský orloj. Také nás nadchlo Muzeum hraček. Zde jsme viděli hodně hraček, se kterými jsme si jako malí hráli.Hochům se moc líbilo Království železnic.Toto Království nejsou jen do posledního detailu propracované modely železniční sítě včetně okolní zástavby a provozu, ale nabízí také interaktivní tlačítka. Jsou umístěna podél kolejišť a spouští nějakou akci, například zobající slepice, rozjezd místního pendlu na vesnici či soupravy metra. Moc se nám tam všem líbilo.

Doporučujeme: