< Zpět na stránku novin
zdroj: nazeleno.cz

Barvy, kam se podíváš

 

Upřímně si myslím, že Česká republika by měla mít ve státním znaku řepku...

Nevím, jak vy, ale kdykoli se podívám ven, vidím tuhle rostlinu. Samozřejmě je třeba podotknout, že bydlím na venkově. Vy, co jste na tom podobně, jistě chápete, o čem je řeč. No a těm z vás, kteří nedostali tu jedinečnou příležitost žít daleko od všech obchodů, přímého spojení městské hromadné dopravy, zábavy a kamarádů, to ráda trochu přiblížím.

Jednoduše řečeno, hned jak vykročíte ven, vaše oči zaplaví zářivě žlutá barva. Jistě, občas se k ní přimíchá nějaký ten bílý kvítek na zeleném stromu a sem tam se krčí třeba i keřík s kvítky růžovými, ale ne natolik, aby to stálo za řeč. Zatím. Když si počkáme ještě pár týdnů, příroda bude ještě o hodně barevnější. A nejen ona. Barvy zkrátka vládnou světu.

Určitě si pamatujete dobu, kdy měl každý z nás ve skříni pár těch neonových kousků. Na tom, že nám výrazné, veselé oblečení zlepšuje náladu, asi něco bude. Přiznejme si, že jsme ho nosili téměř všichni.A vůbec nám nevadilo, že jsme vypadali jako zvýrazňovače. Lidé si odjakživa dělají svět veselejší, aby všechno zvládali s větším optimismem, a podvědomě dávají přednost hravým odstínům. Možná si to ani neuvědomujete, ale když se trochu zamyslíte, určitě objevíte něco, co s barvami souvisí.

Jaká káva vám ráno vykouzlí úsměv na rtech? Ta v obyčejném, nevýrazném kelímku, a nebo ta v tom, na kterém jsou nejrůznější pestrobarevné obrázky? Svůj pokoj máte většinou asi také vymalovaný jinak než bíle...

A čím to asi bude, že máme větší energii, když se ráno probouzíme a za oknem svítí sluníčko na krásně modré obloze, nebo že máme mnohem větší chuť na jídlo, které je doplněné o něco zeleného, červeného či žlutého? Černá je sice také fajn a já osobně si bez ní, obzvlášť co se týče oblečení, nedokážu svůj život vůbec představit. Pokud mám však pocit, že se nade mnou tak nějak stahují mračna, zafunguje jedině něco barevného. Nezapomínejte na ty drobné maličkosti, jež Vám mohou zlepšit den, který už vypadá beznadějně. A když bude nejhůř, kupte si třeba jedovatě růžovou chemickou zmrzku. I ta totiž někdy bodne.

zdroj: cravingsofanalutic.com

Doporučujeme: