< Zpět na stránku novin

Zpívánky strýčka Líčka

 

V pátek 2. 3. 2018 před jarními prázdninami se žáci prvního stupně zúčastnili výchovně kulturního koncertu nazvaného Zpívánky strýčka Líčka, který se konal přímo ve škole v tělocvičně.

Zpěvák, kytarista a skladatel v jedné osobě Libor Navrátil, díky svým dcerám začal skládat písničky pro děti a na svět kouklo první CD, které vydal o velkých prázdninách.

Naše škola mohla být u písniček, které mají něco do sebe. Například píseň Rošťák Tom, která má krásný i když naivní závěr, kdyby alespoň jeden „Tom“ naší školy nebo i jiné prošel takovou nápravou, bude to moc fajn, text této písně, ale i jiné najdete na stránkách https://zpivankystryckalicka.cz

Další píseň O lyžování jsme využili jako hymnu pro lyžařský výcvik, první den jsme krásnou a vtipnou choreografií zahájili večerní program pro žáky druhého stupně, kteří se zúčastnili lyžáku. Interpret také frontmen skupiny Hazy de cay, kde bravurně ovládá elektrickou kytaru.

Doufám, že nás ještě navštíví s jeho dalšími písněmi. Určitě využijeme některé tématické písně na škole v přírodě, kde žáci budou sami vytvářet vlastní choreografii a tancovat na texty písní strýčka Líčka, už se moc těším.

Závěrem bych chtěla poděkovat žákům a jejich učitelkám byli opravdu výborné publikum, také učitelkám, které zatancovali pro své žáky na písničku O lyžování, a v neposlední řadě samozřejmě samotnému strýčku Líčkovi.

Iva Kohoutková

Doporučujeme: