< Zpět na stránku novin
foto: Euroinstitut

Projektové vyučování - restaurace

 

V letošním školním roce naši učitelé vymysleli a připravili velmi zajímavý školní projekt.

Paní učitelka nás seznámila s nápadem, že zaměříme vyučování na provoz restaurace. Nejdříve jsme si povídali o tom, co se v restauraci odehrává, kdo tam pracuje, jaké je zařízení v restauraci a jak se mají chovat obsluhující a jak se mají chovat hosté.

My budeme jakoby zaměstnanci a až zvládneme nacvičit práce v restauraci, budou někteří z nás hosté a jiní obsluha, kuchaři i provozní pracovníci.

Jako provozní pracovníci budeme sestavovat jídelní lístek, který určitě zaměříme na zdravé stravování. Musíme sepsat nákup potravin, vypočítat jejich cenu a pak je správně uložit do skladů. Budeme se zajímat o receptury pokrmů, abychom správně uvařili a v rámci odborného výcviku toto jídlo i uvaříme.

Důležitá je obsluha hostů. Budeme se učit jak prostírat, jak podávat pokrmy na stůl . Úlohou vrchního číšníka bude vypočítat cenu za podané jídlo a pití a peníze od hosta přijmout, po případě vrátit přebytečnou sumu.

Tento projekt se ve vyučování promítne v českém jazyce, v matematice a v práci na počítači, v předmětu vaření a příprava pokrmů, v úklidových pracech a také při odborném výcviku.

foto: Euroinstitut

Doporučujeme: